Home Education Events & News KCSE 2020 Timetable: Review Free Exams Dates with instructions

KCSE 2020 Timetable: Review Free Exams Dates with instructions

SHARE

KCSE 2020 Timetable: Review Exams Dates, Requirements & Instructions… Kenya Certificate Of Secondary Education examination, KCSE Timetable 2020 has been released for 2020/2021 academic year.

KNEC 2020 KCSE Timetable: Download Official Exams Dates, Requirements & Instructions

kcse 2020 timetable pdf, kcse 2020 timetable download, kcpe 2020 timetable, knec timetable 2020, 2020, kcse exam time table, kcse timetable, pte timetable 2020, knec kcse timetable 2020, kcse instructions…Full Details Follows

KCSE Timetable 2020/2021 is available on this page. The Kenya National Examination Council, KNEC has published the 2020 KCPE Timetable for School Candidates.

Prior Instructions for KCSE 2020 exams

In case you have a student or candidate who wants to withdraw from KCSE 2020 examinations, KNEC should be noted before 31st May 2020.

See also: KCSE Prediction Questions 2020: Review Best Sources for free

Dates of KCSE 2020 exams

  • KCSE 2020 exams rehearsal day: FRIDAY 02/11/2020
  • KCSE 2020 start date: Monday 05/11/2020 (Mathematics and Chemistry)
  • KCSE 2020 end date: WEDNESDAY 28/11/2020

DOWNLOAD KCSE 2020 TIMETABLE

The dates of when this years examination will commence and end have been provided above. You can use the website URL provided below to access the timetable

  • Get KCSE 2020 timetableDownload Now

January to July 2020 (7 months)

  1. Agriculture –Project (443/3)
  2. Computer Studies -Project (451/3)
  3. Art and Design -Project (442/3)
  4. Woodwork –Project (444/2)
  5. Metalwork –Project (445/2)
  6. Building Construction –Project (446/2)

19th (Monday) to 23rd October 2020 (Friday) – KCSE Timetable 2020/2021

The following exams will take 15 mins for every candidate

  1. French – Oral & Braille (501/3)
  2. German –Oral 502/3)
  3. Arabic –Oral (503/3)
  4. Kenyan Sign Language -Practical Signing Skills (504/3)
  5. Music –Practical (511/1)

22nd October 2020 (Thursday) – KCSE Timetable 2020

The following Practical Planning Session exams will be as follows;

  1. Home Science; Foods and Nutrition (441/3, 30 mins)
  2. Home Science; Foods and Nutrition – Large print (441/3, 30 mins)
  3. Home Science; Foods and Nutrition – Braille (441/3, 1 hr)

27th October (Tuesday) to 29th October 2020 (Thursday)

  1. Home Science – Foods and Nutrition (Practical) (441/3, 1 hr 15 mins)
  2. Home Science – Foods and Nutrition (Practical) Large Print (441/3, 1 hr 15 mins)
  3. Home Science – Foods and Nutrition (Practical) Braille (441/3, 1 hr 45 mins)

30th October 2020 (Friday)

The day will be reserved for rehearsals in preparation for sit in papers.

2nd November 2020 (Monday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.00 am: English -Functional Skills (101/1, 2 hrs)
  2. 8.00 – 10.00 am: English -Functional Skills- Large Print (101/1, 2 hrs)
  3. 8.00 – 10.30 am: English -Functional Skills -Braille(101/1, 2 hrs 30 mins)
  4. 8.00 – 10.30 am: English –Hearing impaired (101/1, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.00 – 1.30 pm: English -Comprehension, Literary Appreciation & Grammar (101/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.00 – 1.30 pm: English -Comprehension, Literary Appreciation & Grammar –Large print (101/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 11.00 – 2.00 pm: English -Comprehension, Literary Appreciation & Grammar – Braille (101/2, 3 hrs)
  4. 11.00 – 2.00 pm: English -Hearing Impaired (101/2, 3 hrs)

3rd November 2020 (Tuesday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. A (121/1, 2 hrs 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. A -Large print (121/1, 2 hrs 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 am: Mathematics Alt. A -Braille (121/1, 3 hrs)
  4. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. B (122/1, 2 hrs 30 mins)
  5. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. B -Large Print (122/1, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.00 – 1.30 pm: Chemistry (233/1, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.00 – 1.30 pm: Chemistry –Large Print (233/1, 2 hrs 30 mins)
READ ALSO:  Review KCSE Kiswahili Past Papers 2015 - Revision Tips

4th November 2020 (Wednesday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: English (Creative Composition and Essays based on Set Texts) (101/3, 2 hrs 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: English (Creative Composition and Essays based on Set Texts) Large print (101/3, 2 hrs 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 am: English (Creative Composition and Essays based on Set Texts) Braille (101/3, 3 hrs)
  4. 8.00 – 11.00 am: English -Hearing Impaired (101/3, 3 hrs)
  • Second session:
  1. 11.30 – 1.30 pm: Chemistry (233/2, 2 hrs)
  2. 11.30 – 1.30 pm: Chemistry Large print (233/2, 2 hrs)
  3. 11.30 – 2.00 pm: General Science (237/1, 2 hrs 30 mins)
  4. 11.30 – 2.00 pm: General Science -Large print (237/1, 2 hrs 30 mins)

5th November 2020 (Thursday) – KCSE Exams Timetable

  • First session:
  1. 8.00 – 9.45 am: Kiswahili – Insha (102/1, 1 hr 45 mins)
  2. 8.00 – 9.45 am: Kiswahili – Insha –Large print (102/1, 1 hr 45 mins)
  3. 8.00 – 10.15 am: Kiswahili – Insha -Braille (102/1, 2 hrs 15 mins)
  • Second session:
  1. 10.45 – 1.15 pm: Kiswahili – Lugha – (102/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 10.45 – 1.15 pm: Kiswahili – Lugha –large print(102/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 10.45 – 1.45 pm: Kiswahili – Lugha –Braille(102/2, 3 hrs)

6th November 2020 (Friday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.15 am: Chemistry (Practical) (233/3, 2 hrs 15 mins)
  2. 8.00 – 10.15 am: Chemistry (Practical) –large print (233/3, 2 hrs 15 mins)

9th November 2020 (Monday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. A (121/2, 2 hr 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. A Large print (121/2, 2 hr 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 am: Mathematics Alt. A Braille (121/2, 3 hr)
  4. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. B (122/2, 2 hr 30 mins)
  5. 8.00 – 10.30 am: Mathematics Alt. B Large print (122/2, 2 hr 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.30 – 1.30 pm: Biology (231/1, 2 hrs)
  2. 11.30 – 1.30 pm: Biology Large print(231/1, 2 hrs)
  3. 11.30 – 2.00 pm: Biology (For the Blind) Braille – (236/1, 2 hrs 30 mins)

10th November 2020 (Tuesday) – KCSE Examinations Timetable 2020/2021

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: Kiswahili (Fasihi) (102/3, 2 hr 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: Kiswahili (Fasihi) – Large print (102/3, 2 hr 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 am: Kiswahili (Fasihi) -Braille (102/3, 3 hrs)
  • Second session:
  1. 11.30 – 2.00 pm: Christian Religious Education (313/1, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.30 – 2.00 pm: Christian Religious Education –large print (313/1, 2 hrs 30 mins)
  3. 11.30 – 2.30 pm: Christian Religious Education –Braille (313/1, 3 hrs)
  4. 11.30 – 2.00 pm: Islamic Religious Education (314/1, 2 hrs 30 mins)
  5. 11.30 – 2.00 pm: Islamic Religious Education –Large Print (314/1, 2 hrs 30 mins)
  6. 11.30 – 2.30 pm: Islamic Religious Education Braille (314/1, 3 hrs)
  7. 11.30 – 2.00 pm: Hindu Religious Education (315/1, 2 hrs 30 mins)
  8. 11.30 – 2.00 pm: Hindu Religious Education –Large print (315/1, 2 hrs 30 mins)
  9. 11.30 – 2.30 pm: Hindu Religious Education -Braille(315/1, 3 hrs)

11th November 2020 (Wednesday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.00 am: Biology (231/2, 2 hrs)
  2. 8.00 – 10.00 am: Biology -Large Print(231/2, 2 hrs)
  3. 8.00 – 10.30 am: Biology (For the Blind) Braille (236/2, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.00 – 1.30 pm: History and Government (311/1, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.00 – 1.30 pm: History and Government –Large Print(311/1, 2 hrs 30 mins)
  3. 11.00 – 2.00 pm: History and Government –Braille (311/1, 3 hrs)

12th November 2020 (Thursday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 pm: Christian Religious Education (313/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 pm: Christian Religious Education-Large print (313/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 pm: Christian Religious Education -Braille (313/2, 3 hrs)
  4. 8.00 – 10.30 pm: Islamic Religious Education (314/2, 2 hrs 30 mins)
  5. 8.00 – 10.30 pm: Islamic Religious Education – Large print (314/2, 2 hrs 30 mins)
  6. 8.00 – 11.00 pm: Islamic Religious Education -Braille (314/2, 3 hrs)
  7. 8.00 – 10.30 pm: Hindu Religious Education (315/2, 2 hrs 30 mins)
  8. 8.00 – 10.30 pm: Hindu Religious Education –Large print(315/2, 2 hrs 30 mins)
  9. 8.00 – 11.00 pm: Hindu Religious Education -Braille (315/2, 3 hrs)
  • Second session:
  1. 11.30 – 1.30 pm: History and Government (311/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.30 – 1.30 pm: History and Government –Large print (311/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 11.30 – 2.00 pm: History and Government –Braille (311/2, 3 hrs)
READ ALSO:  KCSE Business Studies Past Paper 1 2017: Free Predictions

READ ALSO: KNEC DTE examination timetable and exam instructions 2020

13th November 2020 (Friday)

  • First session:
  1. 8.00 – 9.45 am: Biology (Practical) (231/3, 1 hr 45 mins)
  2. 8.00 – 9.45 am: Biology (Practical) –Large print (231/3, 1 hr 45 mins)
  3. 8.00 – 10.15 am: Biology (Practical) -Braille (231/3, 2 hr 15 mins)

16th November 2020 (Monday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.00 am: Physics (232/1, 2 hrs)
  2. 8.00 – 10.00 am: Physics –Large Print (232/1, 2 hrs)
  3. 8.00 – 10.30 am: General science (237/2, 2 hrs 30 mins)
  4. 8.00 – 10.30 am: General science Large print (237/2, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.00 – 1.45 pm: Geography (312/1, 2 hrs 45 mins)
  2. 11.00 – 1.45 pm: Geography –Large print (312/1, 2 hrs 45 mins)
  3. 11.00 – 2.15 pm: Geography –Braille (312/1, 3 hrs 15 mins)

17th November 2020 (Tuesday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.00 am: Business (565/1, 2 hrs)
  2. 8.00 – 10.00 am: Business –large print (565/1, 2 hrs)
  3. 8.00 – 10.30 am: Business –Braille (565/1, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.00 – 1.00 pm: Agriculture (443/1, 2 hrs)
  2. 11.00 – 1.00 pm: Agriculture –Large print (443/1, 2 hrs)
  3. 11.00 – 1.30 pm: Agriculture –Braille (443/1, 2 hrs 30 mins)

18th November 2020 (Wednesday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.00 am: Physics (232/2, 2 hrs)
  2. 8.00 – 10.00 am: Physics –Large Print (232/2, 2 hrs)
  • Second session:
  1. 10.30 – 1.15 pm: Geography (312/2, 2 hrs)
  2. 10.30 – 1.15 pm: Geography –Large Print(312/2, 2 hrs)
  3. 10.30 – 1.45 pm: Geography –Braille (312/2, 2 hrs 30 mins)

19th November 2020 (Thursday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: Business Studies (565/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: Business Studies –Large Print (565/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 8.00 – 11.00 am: Business Studies –Braille (565/2, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.30 – 1.30 pm: Agriculture (443/2, 2 hrs)
  2. 11.30 – 1.30 pm: Agriculture –Large print (443/2, 2 hrs)
  3. 11.30 – 2.00 pm: Agriculture -Braille (443/2, 2 hrs 30 mins)

20th November 2020 (Friday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.30 am: Physics (Practical) (232/3, 2 hrs 30 mins)
  2. 8.00 – 10.30 am: Physics (Practical) –Large print (232/3, 2 hrs 30 mins)

23rd November 2020 (Monday)

  • First session:
  1. 8.00 – 10.45 am: French (Listening Comprehension Dictation and Composition) (501/1, 2 hrs 45 mins)
  2. 8.00 – 11.15 am: French (Listening Comprehension Dictation and Composition) –Braille (501/1, 3 hrs 15 mins)
  3. 8.00 – 10.00 am: German (Listening Comprehension and Composition) (502/1, 2 hrs)
  4. 8.00 – 10.30 am: Arabic (Grammar, Comprehension and Composition) (503/2, 2 hrs 30 mins)
  5. 8.00 – 10.30 am: Arabic (Grammar, Comprehension and Composition) –Large print (503/2, 2 hrs 30 mins)
  6. 8.00 – 10.00 am: Kenyan Sign Language (Receptive Skills) (504/1, 2 hrs)
  7. 8.00 – 10.30 am: Music (511/3, 2 hrs 30 mins)
  8. 8.00 – 10.30 am: Music –Large print (511/3, 2 hrs 30 mins)
  9. 8.00 – 11.00 am: Music -Braille (511/3, 2 hrs)
  • Second session:
  1. 11.45 – 1.15 pm: French (Reading Comprehension and Grammar) (501/2, 1 hr 30 mins)
  2. 11.45 – 1.15 pm: French (Reading Comprehension and Grammar) –Large print (501/2, 1 hr 30 mins)
  3. 11.45 – 1.45 pm: French (Reading Comprehension and Grammar) -Braille (501/2, 2 hrs)
  4. 11.45 – 2.15 pm: German (Grammar and Reading Comprehension) (502/2, 2 hrs 30 mins)
  5. 11.45 – 2.15 pm: German (Grammar and Reading Comprehension) –Large print (502/2, 2 hrs 30 mins)
  6. 11.45 – 12.35 pm: Arabic (Listening Comprehension and Dictation) (503/1, 50 mins)
  7. 11.45 – 1.15 pm: Kenyan Sign Language (Language Use) (504/2, 1 hr 30 mins)
  8. 11.45 – 12.35 pm: Music (Aurals) (511/2, 50 mins)
READ ALSO:  Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology Academic Calendar for 2020/2021

24th November 2020 (Tuesday)

  • First session
  1. 8:00 – 10.30 am: Home Science (441/1, 2 hrs 30 mins)
  2. 8:00 – 10.30 am: Home Science –Large print(441/1, 2 hrs 30 mins)
  3. 8:00 – 11.00 am: Home Science –Braille (441/1, 3 hrs)
  4. 8:00 – 9.30 am: Art and Design (442/1, 1 hrs 30 mins)
  5. 8:00 – 9.30 am: Art and Design –Large print (442/1, 1 hrs 30 mins)
  6. 8:00 – 10.30 am: Woodwork (444/1, 2 hrs 30 mins)
  7. 8:00 – 10.30 am: Woodwork large print (444/1, 2 hrs 30 mins)
  8. 8:00 – 10.30 am: Metalwork (445/1, 2 hrs 30 mins)
  9. 8:00 – 10.30 am: Metalwork large print (445/1, 2 hrs 30 mins)
  10. 8:00 – 10.30 am: Building Construction (446/1, 2 hrs 30 mins)
  11. 8:00 – 10.30 am: Building Construction large print(446/1, 2 hrs 30 mins)
  12. 8:00 – 10.30 am: Electricity (448/1, 2 hrs 30 mins)
  13. 8:00 – 10.30 am: Electricity Large print (448/1, 2 hrs 30 mins)
  14. 8:00 – 10.30 am: Aviation Technology (450/1, 2 hrs 30 mins)
  • Second session:
  1. 11.30 – 2.00 pm: Power Mechanics (447/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 11.30 – 2.00 pm: Power Mechanics –Large print(447/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 11.30 – 2.00 pm: Drawing and Design (449/2, 2 hrs 30 mins)
  4. 11.30 – 2.00 pm: Drawing and Design –Large print (449/2, 2 hrs 30 mins)
  5. 11.30 – 2.00 pm: Computer Studies (451/2, 2 hrs 30 mins)
  6. 11.30 – 2.00 pm: Computer Studies -Large print (451/2, 2 hrs 30 mins)

25th November 2020 (Wednesday)

  1. 8:00 – 10.30 am: Home Science – Clothing Construction (Practical) (441/2, 2 hrs 30 mins)
  2. 8:00 – 10.30 am: Home Science – Clothing Construction (Practical) –large prints (441/2, 2 hrs 30 mins)
  3. 8:00 – 11.00 am: Home Science – Clothing Construction (Practical) –Braille (441/2, 3 hrs)
  4. 8:00 – 12.00 am: Art and Design (Practical) (442/2, 4 hrs)
  5. 8:00 – 12.00 am: Art and Design (Practical) -Large print(442/2, 4 hrs)
  6. 8:00 – 10.30 am: Power mechanics (Practical) (447/2, 2 hrs 30 mins)
  7. 8:00 – 10.30 am: Power mechanics (Practical) –Large print (447/2, 2 hrs 30 mins)
  8. 8:00 – 10.30 am: Electricity (Practical) (448/2, 2 hrs 30 mins)
  9. 8:00 – 10.30 am: Electricity (Practical) –Large print (448/2, 2 hrs 30 mins)
  10. 8:00 – 10.30 am: Drawing and Design (Practical) (449/2, 2 hrs 30 mins)
  11. 8:00 – 10.30 am: Aviation Technology (Practical) (450/2, 2 hrs 30 mins)
  12. 8:00 – 10.30 am: Computer Studies (Practical) (451/2, 2 hrs 30 mins)
  13. 8:00 – 10.30 am: Computer Studies (Practical) –Large print (451/2, 2 hrs 30 mins)

KCSE 2020 Exams instructions

Note that:

  • All first session papers begin at 8.00 a.m so candidates should settle before then.
  • Each paper should be done within the allocated time, therefore, no extra time will be allowed. The specified time includes the time for reading through questions unless special paper instructions specify otherwise. If there is a discrepancy, time that is stated on the question paper will be the correct one.
  • It is the responsibility of invigilators and supervisors to make sure that candidates write their names, index number, and sign answer scripts before collecting the answer scripts.
  • Candidates should only take subjects that they registered.
  • Schools need to upload marks for subjects with a project component latest 31st March for Milestone 1, and by 15th July for Milestone 2.
  • The PDF contains detailed instructions and caution to candidates. It also contains the penalties for exam irregularities.

Please note thatInstructions to schools for papers 231/3, 232/3, 233/3, 236/3, 441/2, 447/2, 448/2 and 450/2 will be available on 7th October 2020. The Projects has officially begun already as at January 2020.

Check also: KCSE LEAKAGE 2020: Free yourself of the Study Stress

Kenya National Examination Council (KNEC) Contacts

  • Email: [email protected]
  • Tel Mobile: 0720741001/0732333860
  • Office Location: NHC Building, Town/CBD Office, Nairobi
       

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.